neděle 27. prosince 2015

OSB - Osvětlení stagnace blogu (nikoliv ty dřevotřískové desky).

Varování - tento článek může obsahovat konspirační teorie, pokusy o vtip, neznámá slova, která se vyskytují ve slovníku a nábožensky přejaté výrazy, které se běžně každodenně používají. Byli jste varováni. Ti, kdož mají odvahu, pokračujte dál, ti, kteří zas tak odvážní nejsou, můžou kliknout do vyhledávače a zadat nejčastěji ohmatané písmenko na klávesnici (F) a pokračovat ve sjíždění cizích statusů v bezpečném prostředí sdílených receptů, videí s roztomilými koťátky a selfíček. Vážně, byli jste varování.



Pokud jste čas od času nakoukli na tenhle blog, mohl vás zpravidla uvítat stejný příspěvek, jaký jste viděli před týdnem. Nulová aktivita křičí z neaktualizovaného menu a příspěvků. Nabízí se několik teorií, proč je tenhle blog zoufale neaktualizovaný, na tlačítko blogger.com usedá imaginární prach, pavouk, který si v růžku blogu udělal kdysi pavučinu, stihl kurz štrikování pro pokročilé a nyní si hoví v pavoučí houpací síti....

Nabízí se několik konspiračních teorií, co se mohlo stát autorce blogu.




1.  Znáte blogové statistiky? Klíčová slova vyhledávání? Blogger dokáže vyflusnout nejčastější slova, přes které lidé navštíví váš blog - například knižní recenze. Na úžasném blogu MY ADDICTIONS zanechala autorka blogu, na kterém teď jste, komentář ohledně klíčových slov. Zmínila zklamání, že v jejích klíčových slovech nejsou výrazy typu: "zapalování pentagramů ze ztuhlého lepidla na půdě" a "kudy kakají mořské panny". Druhý výraz je klíčem úrazu. Nikdo neskočil na teorii o klasické kloace. Neopatrností došlo k prozrazení tajného vládního plánu - využití daní na výstavbu podmořských veřejných wc. Autorka blogu byla kontaktována programem na ochranu svědků, byla jí přidělena falešná identita čtyřicetileté Židovky Květoslavy Komínkové s omezeným přístupem na internet. Toto se nabízí jako první vysvětlení, proč je tento blog aktualizován jednou do měsíce.

2. Přemíra osobních povinností, knižních a herních lákadel a zdánlivý nedostatek času způsobil, že autorka se poslední prosincové dny snaží hlavně dohnat Goodreads Challenge, kdy jí zbývá 7 knih (challenge accepted). V mezichvílích hraje Zaklínače I. Převážně z důvodu, aby mohla hrát Zaklínače II. Zbytek volného času věnuje objevování nové hudby a poslechu, plánování podrobení světa (pečiva má dost), přemýšlení o zářivé kariéře spisovatelky a malířky (začátky jsou těžké. Ale už má první kapitolu a zakoupenou sadu linerů a akrylová pera). V rámci osobních povinností se psychicky připravuje na přesun v práci na hrůzostrašné místo určení. Zličín, blé. Toto se nabízí jako druhé vysvětlení, proč je tento blog aktualizován jednou do měsíce.

3. Prostě je líná.
Toto se nabízí jako třetí vysvětlení, proč je tento blog aktualizován jednou do měsíce a 90% příspěvků jsou recenze na recenzní výtisky. Víte co..když tu recenzi napsat musíte, prostě ji napíšete. Pokud máte ještě zbytek vůle a smyslu pro zodpovědnost. Ale když tu recenzi nemusíte napsat, ale chcete, většinou si slovo převezme prokrastinace a vy jdete hrát toho pitomýho zaklínače i přesto, že vám vnitřní alarm říká, že máte dělat něco jiného. Bože!


Vzhledem k tomu, že na světě je v omezené míře povolen vlastní názor, dovolím vám tipnout si, jaká konspirační teorie je správná! Pozor - jako v klasickém zrádném testu je správných více odpovědí.

Ten, kdo tipne správně, nevyhrává nic, ale svým komentářem podpoří rozvoj toho blogu. Amen. :D

1 komentář:

  1. Nejdražší Květoslavo, já ti moc děkuji a skláním se před tvou lingvistickou genialitou, přirozeným smyslem pro psané slovo a šokující nediskrétnosti, co se týče tajných vládních plánů zahrnujících ženy, jejichž určující orgány vězí v rybím zadku :D :D Pro tvé dobro samozřejmě doufám, že si užíváš hraní Zaklínače, ale ještě se zcela nevzdávám té teorie o podmořském WC. Hrozně se mi to líbí a chce se mi jet potápět někam do Austrálie :D Apeluji na tvé zodpovědné já - dej nám víc podobných článků! Prosím pěkně, prstíčkem hrabu!

    OdpovědětVymazat